5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali Şentürk'ten sertifika

Siirt İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen iş makineleri operatörlüğü kursu sona erdi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende kursu başarıyla tamamlayan 57 kişiye sertifikaları Vali Necati Şentürk ve davetliler tarafından verildi.

Sertifika töreninde konuşan Siirt Valisi Necati Şentürk, vasıfsız insanları üretken hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Açtığımız bu kurs il ve bölge genelinde olduğu gibi Ankara'da da büyük ilgi gördü, takdir topladı. İnsanları vasıflı ve üretken hale getiren bu tür projelerden haz ve mutluluk duyuyoruz. İlimizde işsizlik yüzde 11 oranındadır. Bu oran kırsal kesimde daha da yüksektir. İlimizde Eruh ve Garzan Barajları ile birlikte yapılacak olan baraj ve hidroelektrik santrali sayısı 14'e yükseldi. Bunların bir kısmının inşaatına başlandı, bir kısmının işlemleri devam ediyor. Dünya standardında bir barajın 3 ile 8 yıl devam ettiğini düşündüğümüzde bu barajlar bölgemizdeki istihdam sorununun çözümüne büyük katkıda bulanacaktır. Bu kursumuzda yetişen iş makineleri operatörleri bu barajlarda iş bulabileceklerdir" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş yaptığı açıklamada, 122 bin 500 TL tutarında bir bütçeye sahip olan ve 52 kişi ile başlayan kursu, 51 kişinin başarıyla bitirdiğini, kurumlarında operatör yardımcısı olarak görev yapan 6 kişinin de katıldığı bir sınavın ardından toplam 57 kişi olarak sertifika almaya hak kazandığını açıkladı. Törende kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları Vali Şentürk ve diğer davetliler tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:20:13
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 22:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?