5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali spor tesislerini inceledi

SİİRT VALİSİ MUSA ÇOLAK SPOR TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Siirt Valisi Musa Çolak, Vali yardımcısı Yunus Sezer ve beraberindeki heyetle birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek spor tesislerinde yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret sırasında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, ilde faal olan spor branşlarında elit sporcuların yetişmesi ve başarının gelmesi için gerek antrenör gerekse sporcuların çalışma ortamlarının en iyi seviyeye getirilmesi amacıyla çalıştıklarını belirtti. Olgaç, spor merkezlerinin yenilenmesi, gerekli görülenlerin onarımdan geçirilmesi ve yeni spor merkezlerinin oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini, ayrıca 2010 mali yılında Aydınlar'da 250 kişi kapasiteli bir kapalı spor salonu yapımı için Bakanlık'tan ödenek ayrıldığını bildirdi. Olgaç, spor salonunun en kısa sürede ihalesinin yapılarak, sporseverlerin kullanımına açılacağını söyledi.

Atatürk Stadyumu'nda incelemelerde bulunan Vali Çolak, stadın eksikliklerinin tespit edilip yeni sezona hazır hale getirilmesi, koşu pisti için tahsis edilen 50 bin TL'nin Bayındırlık İl Müdürlüğü'nce yapılan keşfinin hızlandırılması, Atatürk Stadı'nın çim zeminin iyi korunması ve gerekli bakımların itinalı devam etmesi yönünde talimat verdi. Vali Çolak, statta yapılan tadilat çalışmalarının antrenör ve sporcuların çalışma şartlarını üst seviyeye getirilmesi için önemli bir aşama olduğunu ve ildeki sportif faaliyetlere katkı sağlayacağını belirtti.

100. Yıl Yüzme Havuzu'nda da incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak, havuzun vatandaşların hizmetine sunulmasının sevindirici olduğunu kaydedetti. Çolak, Gençlik Merkezi'nde ise düzenleme dalında Türkiye birincisi olan halk oyunları ekibinin gösterisini de izleyerek, ekibi tebrik etti.

Vali Çolak incelemeleri sonunda yaptığı açıklamada, spor tesislerinin bazı eksiklikleri bulunduğunu ifade ederek eksikliklerin giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını vurguladı. Çolak, tesislerde çalışan sporcuların ili en iyi şekilde temsil ettiklerini hatırlatarak, "Gerek ülkemizde gerekse uluslararası spor müsabakalarında önemli derece aldıklarını öğrendim. Gençler ülkemizin geleceğini oluşturuyorlar. Onları çok önemsiyor ve ulu önder Atatürk'ün belirttiği gibi, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözü ile spora ve sporcuya verdiği önemin ne kadar anlamlı olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle çocuklarımızın iyi yetişmeleri için çok çaba harcamamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

SİİRT VALİSİ MUSA ÇOLAK SPOR TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
SİİRT VALİSİ MUSA ÇOLAK SPOR TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
SİİRT VALİSİ MUSA ÇOLAK SPOR TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:53:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 15:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?