5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali'den ahilik bayramı kutlaması

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK ESNAFIN AHİLİK BAYRAMINI KUTLADI

Siirt Valisi Necati Şentürk, esnafın Ahilik bayramını ve haftasını kutladı. Vali Şentürk, Ahilik kültürünün bütün dünyaya sunabilecek bir değer olduğunu belirtti.

'Ahilik Bayramı ve Esnaf Haftası' nedeniyle Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı'nı ziyaret eden Vali Şentürk, dünyanın en eski esnaf teşkilatı olan Ahiliğin bugün yerinin doldurulamadığını bildirdi. Vali Şentürk, "Dünyanın en eski esnaf teşkilatı olan Ahiliğin yeri bugün doldurulamıyor. Sendikalar, tüketici dernekleri bu boşluğu tam anlamıyla dolduramıyor. Bugüne kadar bu seviyeye yükselebilmiş bir teşkilat daha yoktur. Ahilik kültürü bizim bütün dünyaya sunabileceğimiz bir kültürdür. Bu nedenle son yıllarda Ahilik bayramının kutlanması ve bu kültürün tekrar yaşatılmasına yönelik çabaları memnuniyetle karşılıyorum. Esnafının teşkilatlanmadığı toplumların ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmaları daha zordur" dedi.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Rıfat Ayyıldız da yaptığı konuşmada Vali Şentürk'ün ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Esnafımız, alın teriyle kazandığı paradan vergisini ödeyen ve devletimizin daha büyük atılımlar yapmasına katkıda bulunan kesimdir. En kalabalık kitle olan bu kesimin sorunlarının çözümü demek ülkemizin kalkınması yolunda atılmış bir adım demektir. Bu ziyaretten esnafımız adına mutluluk duyduk."

Ziyarette Emniyet Müdürü Celali Topuz, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fahrettin Aktaç ve SESOB yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK ESNAFIN AHİLİK BAYRAMINI KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:46:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 17:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?