4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Validen kasaplara set uyarı

Siirt Valisi Necati Şentürk, birçok kasabın özellikle kaçak kesim ve dışarıda et satışı konusunda halkın sağlığını hiçe saydığını belirterek, kasapları uyardı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Şentürk'ün yanı sıra Belediye Başkanı Mervan Gül, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Tarım, Çevre ve Sağlık müdürleri ile kent merkezinde hizmet veren kasaplar katıldı.

Vali Şentürk, insan sağlığının kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Dünyada en önemli şey insan sağlığıdır. İnsan sağlığı hiçbir şeyle mukayese edilemez. Birtakım kanunsuz işler yapılıyor. Gerek kaçak kesim, gerekse etlerin dışarıda satılması gibi kurallara uyulmadığı tespit edilmiştir. Ucuza satılması konusunda da hijyenden taviz vermeyeceğim. Yaptığım tespitler sonucu mezbahalardaki görevliler bir kasabın koyununu hayvan pazarından araçla alıp kesimhanede kesip, temizleyip sahibine sadece ve sadece 2 YTL karşılığında teslim ediyor. Buna rağmen hayvanlarını kesim yerine göndermeyip, sağlıksız ortamda kesen kasaplara taviz vermeyeceğim. Bir insanın hayatının bedelini kimse ödeyemez. Ruhsat konusunda da iki kasap gerekli resmi işlemlerde bulunmazsa kapatma cezası vereceğim.

İnsan sağlığını hiçe sayanların gözyaşlarına bakmayacağımı son kez burada ifade ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 09:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?