5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Validen meslek odalarına ziyaret

Meslek odalarını ziyaret eden Siirt Valisi Necati Şentürk, günümüz modern devlet yönetimlerinde sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi.

İlk olarak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı'nı ziyaret eden Vali Şentürk, Birlik Başkanı M. Rıfat Ayyıldız ve oda başkanlarıyla görüştü. Odaların çalışmaları ve esnafın sorunları hakkında bilgi alan Vali Şentürk, esnafın toplumun temel kesimini oluşturduklarını belirterek, "Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının önemi her geçen gün artmaktadır. Artık günümüz modern devletlerde sivil toplum kuruluşları da yönetime katkıda bulunmaktadırlar. Esnafımız toplumun temel kesimini oluşturan bir kesimdirler. Odaların çalışmaları ve fedakar esnafımızın sorunları ile işsizlik hakkında bilgi aldım. Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden ülkemiz en az etkilenen ülke olmuştur" dedi.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı M. Rıfat Ayyıldız da, Vali Necati Şentürk'e teşekkür ederek, "Sayın Valimiz ilimize geldiği ilk günden bu yana halkla iç içe olmaya çalışmış ve vatandaşın yaşadığı sorunları çözmeyi kendisi için öncelikli sorun olarak kabul etmiştir. Kendilerin hem bu çalışmalarından ve hem de odamızı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımız gerçekten zor durumdadır. Esnafımızın yaşadığı bu zorlukları gösteren rakamlar var elimizde. Buna örnek olarak prim borçlandırılmasını ve alınan kredilerin geri dönüşünü verebiliriz" diye konuştu.

Vali Şentürk daha sonra Ziraat Odası İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Başkan Gündüz Tanık ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 21:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?