3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Validen OSB müjdesi

Siirt Valisi Murat Yıldırım, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Vali Yıldırım ziyaret sırasında, yaklaşık 15 yıldır inşası süren ve yeterli ödenek sağlanamadığı için yatırıma açılamayan organize sanayi bölgesinin bu yıl tamamlanacağının da müjdesini verdi.

Hafta sonunu esnaflarla geçiren Vali Murat Yıldırım, ziyareti esnasında sokaklarda rastladığı vatandaşlarla da sohbet etti. Esnafın sorunlarını yerinde dinleyen Vali Yıldırım, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yıldırım, "Esnafla sık sık bir araya geliyoruz. Sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İl problemlerini yakından biliyorum ve problemlerin çoğunu da çözdük. Her zaman esnafımızın yanındayız. Tüm sıkıntılarını paylaşmaya hazırız" dedi.

Siirt, yaklaşık 15 yıldır inşası süren ve yeterli ödenek sağlanmadığı için bir türlü yatırıma açılamayan Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) bu yıl kavuşacak. Vali Yıldırım, Siirt Organize Sanayi Bölgesi’nin sağlanan ek ödenekle bu yıl tamamlanacağını, esnaf gezisi sırasında müjdeledi. Yapımı yaklaşık 15 yıldan bu yana devam eden OSB’de çalışmalar tamamlandığında, arsa tahsis işlemlerine başlanacağını dile getiren Yıldırım, OSB’nin altyapı çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını kaydetti.

OSB’nin ödenek yetersizliği nedeni ile 2005 yılında tamamlanmasının planlandığını anımsatan Yıldırım, "Durumu, Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ali Coşkun’a bir rapor haline ilettik. Kendilerinin sağladığı 2.8 trilyon TL tutarındaki ek ödenekle çalışmaları hızlandırdık. 81 parselin bulunduğu organize sanayi bölgesini önümüzdeki sonbahara kadar tamamlamayı planlıyoruz. Ardından da arsa tahsis işlemlerini yapacağız. OSB’nin hizmete girmesinden sonra ilimizde 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın da etkisiyle yatırımların artmasını ve bu bölgenin sanayileşme açısından tetikleyici olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım’ın yaklaşımını takdirle karşıladıklarını ifade eden esnaf ise, her konuda kendisine rahatlıkla başvurabildiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 16:46:15
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 09:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?