5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Validen Ramazan ziyaretleri

SİİRT VALİSİ ÇOLAK'IN RAMAZAN ZİYARETLERİ

Siirt Valisi dün iftar öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen dar gelirli ve yardıma muhtaç aileleri gezerek gıda ve nakit para yardımında bulundu.

Beraberinde Vali yardımcısı Yunus Sezer ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Evren Mahallesi 1352. Sokak'ta bulunan Munire Yılmaz adlı vatandaşı ziyaret etti. Ayağından sakat olan yaşlı bayana, evde bakım ücreti, periyodik gıda ve ev kirası, ev onarımı için de 6 bin TL yardım yapıldı. Yardımlaşmanın sosyal devlet ilkesi olduğunu söyleyen Vali Çolak, "Devletimiz büyüktür, güçlüdür, vatandaşını gözeten ve kollayan bir devletimiz var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla her ay periyodik olarak tespit edilen dar gelirli vatandaşlarımıza düzenli olarak gıda, eğitim ve nakdi yardım yapılmaktadır. Ayağından özürlü Munire Yılmaz yaşlı ve bakıma muhtaç, har ay düzenli olarak sosyal hizmetlerden bakıcı ücreti ve yaşlı kadına da gıda ve para yardımı yapılıyor" dedi.

Vali Çolak'a uzun uzun sarılan yaşlı kadın "Allah devletimize milletimize zeval vermesin" diyerek yapılan yardımlardan ötürü yetkililere teşekkür etti.

Vali Çolak ardından Evren Mahallesi S.Öner Caddesi'nde ikamet eden Gülistan Ay adlı kimsesiz ve yoksul vatandaşı ziyaret etti. Valilik tarafından kadının evi boyatıldı, aylık 200 TL nakdi yardıma devam edilmesi yönünde talimat verildi. 7 yıl önce eşi vefat eden yaşlı ve dul kadının bir geliri olmadığı için aylık periyodik yardım verildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 18:11:03
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 20:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?