8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Validen tekstil fabrikasına ziyaret

VALİ ÇOLAK'TAN TEKSTİL FABRİKASINA ZİYARET

Siirt Valisi Musa Çolak, bir süre önce faaliyete geçen tekstil fabrikasını ziyaret ederek, firma yetkilileriyle görüştü.

İstanbul'da bulunan fabrikanın Siirt'e taşınması konusunda büyük destekler verdiğini belirten Vali Musa Çolak, yatırımcıların önünü açmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını vurguladı. Tekstil Fabrikası'nda üretilen ürünleri inceleyen Vali Çolak, "Burada üretilen ürünler yurtdışına ihraç ediliyor. Gerçekten kaliteli ürünler üretiliyor. Bundan da büyük memnuniyet duyuyorum. Firma yetkilileriyle sürekli görüşüyorum. Amacımız ilimize istihdam sağlayacak yatırımcıların önünü açmaktır. Halen fabrikada 105 kişi çalışmaktadır. Önümüzdeki aylarda fabrikanın kapasitesi artırılacaktır. Bunun için çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar sonuçlandığında çalışan sayısı iki katına çıkacaktır. Dolayısıyla yüzlerce işsiz gencimiz işe kavuşmuş olacaktır" dedi.

Firma yetkilileri de Siirt'e kalıcı bir yatırım yaptıklarını ifade ederek, hedeflerinin 300-400 kişiye istihdam sağlamak olduğunu kaydettiler. Daha sonra firma yetkilileriyle birlikte fabrikayı gezen Vali Musa Çolak, Siirt'te istihdamı artırıcı çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "İlimizde tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öte yandan kapanan Sümerhalı'ya ait halı atölyelerini yeniden açtık. İlimizdeki işsiz gençlere büyük bir fırsat oluşturduk. Bu atölyelerde

çalışmak isteyen herkese iş vermeye hazırız" diye konuştu.

VALİ ÇOLAK'TAN TEKSTİL FABRİKASINA ZİYARET
VALİ ÇOLAK'TAN TEKSTİL FABRİKASINA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 16:16:03
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 00:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?