5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Validen 'umut yıldızları'na altın

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK UMUT YILDIZLARINI ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Siirt Valisi Necati Şentürk, dün verdiği sözü bugün yerine getirerek Umut Yıldızı Projesi'nde kurs gören başarılı gençleri altınla ödüllendirdi.

Dün 80. Yıl Gençlik Merkezi'nde verilen mesleki kursları denetleyen Vali Necati Şentürk, risk altında bulunan veya suça sürüklenmiş gençlere yönelik Umut Yıldızı Projesi kapsamında kurs gören öğrencilerle bir süre görüştü. Vali Şentürk ziyareti sırasında başarılı olan öğrencileri makamında kabul edip ödüllendireceğini belirtmişti.

Bu kapsamda Vali Şentürk'ü makamında ziyaret eden Nazan Ece, Zeynep Sevgin ve Zübeyir Aksu adlı başarılı kursiyerler, Umut Yıldızı Projesi sayesinde meslek öğrendiklerini belirterek, yetkililere teşekkür ettiler. Suça sürüklenmiş veya aile bağları zayıflamış gençlere yönelik çeşitli projeler yürüttüklerini kaydeden Vali Şentürk, "İçişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığı'nın desteklediği Umut Yıldızı Projesi kapsamında İŞKUR üzerinden mesleki eğitim vermeye başladık. İlk aşamada iki kurs vereceğiz. Bilgisayar işletmenliği kursumuza 20 gencimiz katılırken, satış ve pazarlama elemanı yetiştirme kursumuza ise 12 gencimiz katılıyor. Dünyada insana yapılan en iyi yatırım eğitimdir. Eğitim, tüm sorunların çözüm kaynağıdır. Bu kurslarımızda mesleki eğitim alacak gençlerimiz bundan sonra hayata daha umutla bakabileceklerdir. Bu gençlerimiz yaşadıkları çeşitli sorunlar yüzünden bugüne kadar sosyal hayatın içinde olamadıkları için gelecekle ilgili pek ümitleri olmayan çocuklarımızdı. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımızın sorunları bizim sorunlarımızdır ve bu sorunları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. Valilik olarak risk altında yaşayan çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu gençlerimizin rehabilitesi için sürekli projeler geliştiriyoruz" dedi.

Kurslara katılan gençlere günlük 15 TL harcırah da verildiğini sözlerine ekleyen Şentürk, daha sonra başarılı olan üç öğrenciyi Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Evli ve 10 aylık bir çocuk babası olduğunu anlatan Zübeyir Aksu, kendilerine sahip çıktığı için Vali Şentürk'e teşekkür ederek, "Evime ekmek götürecek, bebeğime süt alacak kadar bir gelirim yoktu. Bu kurs sayesinde hem meslek öğreniyorum, hem de çocuğuma süt alabiliyorum. Umut Projesi bana ve arkadaşlarıma yeniden umut olmuştur. Ümit ediyorum

ki bu kursun sonunda vasıflı hale gelip, bir işe kavuşacağım. Yani ben ve ailem hayata umutla bakmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK UMUT YILDIZLARINI ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK UMUT YILDIZLARINI ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:06:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 18:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?