5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali'den yoksul aileye yardım

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK'TEN YOKSUL AİLEYE YARDIM

Siirt Valisi Necati Şentürk, 6 çocuklu bir aileye yardım yaptı. Aileyi ziyaret eden Vali Şentürk, yoksul vatandaşlara sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Algül Mahallesi'nde bulunan Gülşen Zinç'in evine giden Vali Necati Şentürk, 6 çocuğuyla birlikte dul kalan anne ve çocukları ile görüştü. Kocasını kaybetmesi üzerine köyden göç etmek zorunda kaldıklarını anlatan anne Zinç, "Kocamı kaybettikten sonra, köyden göç etmek zorunda kaldım. Altı çocuğumla birlikte kendisi de benim gibi dul olan eltimin evine sığındım. Evin alt katında bulunan bir odayı bana verdiler. Ancak, mutfağım, ev eşyam yok, buzdolabı çamaşır makinesi fırın televizyonum yok. Çocuklarımın bazıları okula gidiyor. Bunların masrafları var. Zor durumdayım" dedi.

Toplumdaki yoksullara sahip çıkmanın başta devlet olmak üzere bütün bireylerin görevi olduğunu belirten Vali Şentürk, "Yoksul vatandaşlarımıza sahip çıkmak başta devletimiz olmak üzere bütün bireylerin görevidir. Sosyal devlet anlayışı gereği ilimizdeki bütün yoksul vatandaşlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu ailemize de yardımcı olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Zinç ailesine bir mutfak yapımının yanı sıra televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın verileceği açıklandı. Ayrıca ailenin ilköğrenim çağı dışına çıkmış kızlarının açık ilköğretime kayıt yaptırmaları da sağlanacak.

SİİRT VALİSİ ŞENTÜRK'TEN YOKSUL AİLEYE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 14:00:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 15:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?