5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Valilikten eğitime destek

Siirt Valiliği yoksul öğrencilere eğitim için büyük destek verdi. 4 bin 510 öğrenciye eğitim yardımı yapılması nedeniyle Valilik'te düzenlenen törende velilere yardım çekleri dağıtıldı.

Siirt Valisi Necati Şentürk, "Eğitime büyük önem veriyoruz. Bugün bu kapsamda 65 ilk ve ortaöğretim okulumuzda okuyan 4 bin 510 öğrencimize 75 TL eğitim yardımı yapıyoruz. Toplam olarak 338 bin 250 TL yardım dağıtacağız. Bu yardımı bu yıl özellikle siz velilere ve daha çok annelere yaparak onlara ve eğitime verdiğimiz önemi göstermek istedik. Eğitimle ilgili olarak öğrencilerimize yaptığımız yardımlar bununla da bitmiyor. Yakın bir zamanda bu yardımın 20 katı tutarında ayni ve nakdi yardımı gene ilimizde okuyan öğrencilerimize ulaştıracağız. Bu vesile ile bütün velilerden çocuklarının eğitimi ile ilgilenmelerini istiyorum. Bunu özelliklede daha şefkatli ve daha sabırlı olan annelerden istiyorum. Eğitim hepimiz için hayati önem taşıyan bir konudur" dedi.

Şentürk, daha sonra toplantıya katılan velilere 75 TL'lik yardım çeklerini dağıttı. Yardım çeklerinin yapılan bir plan dahilinde bir hafta içerisinde bütün velilere dağıtılacağı duyuruldu. Bu arada Vali Necati Şentürk, derslerinde başarılı olan Selim Gezer ve Leyla Yılmaz adlı iki öğrenciye de birer bilgisayar armağan etme sözü verdi.

Vali Şentürk'ün yardım çeklerini dağıtma törenine Vali yardımcıları Hamdi Üncü, Orhan Burhan ve Yunus Sezer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay ile okul yöneticileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 17:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?