4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Valilikten proje tanıtımları

Siirt Valiliği, yoksul vatandaşların gelir ve hayat standardını yükseltebilmek amacıyla hazırlanıp uygulanabilecek projeleri toplumdaki hedef kitleye tanıtmak üzere, bilgilendirme toplantısı yapacak. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında yapılacak toplantıya sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, gelir getirici projelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar katılacak. 

Toplantıyı, hiçbir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlar için gelir artırmak ve istihdam olanakları sağlamak amacıyla vatandaşlar ya da sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanacak olan projelere destek sağlamak adına düzenlediklerini kaydeden Mutlu, "Uygulanacak projelerin teknik ve ekonomik olarak yerel koşullara uygun olmasının yanı sıra, üretilecek ürün veya hizmetin yöresel satış ve pazarlama olanaklarının olması gerekmektedir. Gelir getirici projeler için herhangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır. Mevcut ekonomik faaliyetlerle üretim ve verim artışı sağlamaya da potansiyel kaynakları harekete geçirme yoluyla gelir kazanmaya yönelik; bitkisel ya da hayvansal üretim, tarımsal ürün işleme, el sanatları, hediyelik-turistik eşya üretimi, ticaret, perakendecilik, satış-pazarlama gibi her türlü konuda proje kabul edilecektir" dedi. 

Bilgilendirme toplantısının 2 Nisan tarihinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde yapılacağı açıklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 17:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?