5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Valinin eşinden anlamlı ziyaret

VALİ ÇOLAK'IN EŞİNDEN YARDIM DERNEKLERİNE ZİYARET

Siirt Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşmayı Seven Kadınlar Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek binasındaki sınıfları gezen Gülsüm Çolak, kursa gelen bayanlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Kumri Küçlü, "Dernek olarak, dezavantajlı hanımlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişimini, yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla Valiliğimizin destek ve himayelerinde kamu kurum ve kuruluşları ile müşterek çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda derneğimiz bünyesinde dört grup halinde tıbbi sekreterlik, iki grup halinde el sanatları ve çocuk bakıcılığı kurslarımız devam ediyor. Bu kurslarımıza toplam 160 bayan arkadaşımız devam ediyor. Mesleki kurslarımıza katılan bayanlarımızın sosyal ve ekonomik gelişimine katkımızın olması ise bizim için en büyük sevinç kaynağıdır. Derneğimizin kurulmasına destek veren Valiliğimize bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Gülsüm Çolak da, "Bayanlarımızın bu tür faaliyetlerine Vali eşi olarak destek vereceğim gibi içinde yer almaya da gayret edeceğim. Meslek kursları ülkemiz için olduğu kadar Siirt için de çok büyük önem taşıyor. Yaşanan işsizliğin en önemli etkenlerinden bir tanesi de vasıfsız insan sayısının çok fazla olmasıdır. Elinde mesleği olan kişiler kolay kolay işsiz kalmaz. Bu açıdan değerlendirdiğimde burada açılan mesleki kursların çok faydalı olduğunu görüyor ve büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bayanlarımızın önündeki sosyal ve ekonomik engellerin kaldırılması ancak eğitimle sağlanacaktır. Dolayısıyla Siirt'te bu tür derneklerin çoğalmasını destekliyorum" diye konuştu.

VALİ ÇOLAK'IN EŞİNDEN YARDIM DERNEKLERİNE ZİYARET
VALİ ÇOLAK'IN EŞİNDEN YARDIM DERNEKLERİNE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:48:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?