3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Valinin karşısında sınav heyecanı

Siirt Valisi Murat Yıldırım, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Evren Toplum Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezde eğitim alan Sacide Aktaş, kendisini sınava tabi tutan vali karşısında soğuk terler döktü.
 
Aktaş, çalışmalar hakkında Merkez Yöneticisi İlknur Babaoğlu’ndan bilgi aldı. Yokuşbağlar Köyü'ne bağlı Yığınlı Mezrası'ndan göç eden ve hiç okula devam etmemiş olan Sacide Aktaş'ın (17), okuma-yazmayı bu merkezde öğrendiğini ve açık ilköğretime devam ettiği bilgisini alan Vali Yıldırım, genç kızın okuma bilgisini sınamak istedi.
 
 “Güzel Konuşma Yazma” adlı kitabı genç kıza veren Vali, Aktaş'tan bir parça okumasını istedi. Sacide Aktaş, kitaptan Valinin gösterdiği Yaşar Kemal’in "İnce Memed" adlı romanından bir parçayı okurken heyecanlandı. Heyecanından dolayı zaman zaman tekleyen genç kızın imdadına Vali Murat Yıldırım yetişti. Okuma parçasının bitiminden sonra Vali Murat Yıldırım genç kızı kutladı ve  tüm masrafları Valilikçe karşılanan açık ilköğretim kayıtlarını inceledi.
Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 11:32:34
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 11:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?