5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Valiye Cumhurbaşkanlığı'ndan ödül

SİİRT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK'E CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN ÖDÜL

Siirt Valisi Necati Şentürk, toplumun engelli bireylere sahip çıkması gerektiğini belirtti. Vali Şentürk, konuda ilde yürüttüğü çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanlığı'ndan ödül aldığını açıkladı.

Konu ile ilgili olarak makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, il genelinde engelli vatandaşların eğitim görmeleri ve meslek sahibi olabilmeleri için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti. Ülke genelinde bu konuda yürütülen çalışmaların arasında 18 il valisinin yaptığı çalışmaların takdir gördüğünü belirten Şentürk, "Engelli vatandaşların eğitim görmeleri ve meslek sahibi olmaları için çeşitli projelerimiz var. 'Eğitim Her Engeli Aşar Projesi' kapsamında 260 engelli vatandaşımızı tespit ettik ve bunlarla görüştük. Bunların önemli bir bölümünün eğitimlerine devamlarını sağladık. Bunlardan birisi de İstiklal Marşı'mızın on kıtasını ezbere bilen görme engelli ana okul öğrencisi Yakup Mamiş'tir. Kendisini de ödül alma törenine Ankara'ya götürdüm. Çankaya Köşkü'nde İstiklal Marşı'nı okudu" dedi.

Şentürk, 18 ilin valisinin ödüllendirildiğini ve ödüllerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül tarafından verildiğini sözlerine ekledi.

SİİRT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK'E CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN ÖDÜL
SİİRT VALİSİ NECATİ ŞENTÜRK'E CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:57:03
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 10:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?