3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Vatandaşlar çocuk yuvasını sahipleniyor.

                Son zamanlarda vatandaşların Saraçoğlu Çocuk Yuvasının sahiplendikleri görülüyor. Yuva  baştan aşağı boyandı, elektrik ve su tesisatları yenilendi. Bu çalışmalar için  224 milyar TL. harcama yapıldı. Yuvanın donanımı için vatandaşlar devreye girdi.
                Vali Murat Yıldırım’ın yaptığı yuvanın vatandaşlar tarafından sahiplenilmesi ve burada kalan çocukların özellikle büyük ihtiyaç duydukları sevgiyi bulmaları için yapılan çağrıyı vatandaşlar karşılıksız bırakmadı.
                Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hıfzullah Canpolat’ın Vali Murat Yıldırım’ın talimatıyla  görüştüğü işadamı ve kamu görevlileri yuvaya çeşitli bağışlarda bulundular. Belediye Başkanı Mervan Gül, 3, Feremez Tekin ve Kazım Gül adlı vatandaşlar 1’er adet olmak üzere 5 adet kanepe ve 2 adet sehpa alındı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşta 2 koltuk takımı hediye etti. Müteahhit Ferzent Yeşilbaş 2 adet boyler ve 6 adet koltuk hediye ederken, Can, Halk ve Gözde Eczaneleri de 4 adet kaloriferli binalarda su ısıtmaya yarayan boyleri armağan ettiler.
                Öte yandan yuvada kalan çocukların özellikle özlem duydukları sevgiyi bulmalarını sağlamak amacıyla Vali Murat Yıldırım’ın eşi Z. Sahavet Yıldırım öncülüğünde başlatılan gönüllü annelik çalışmasında da önemli ölçüde yol alındı. Siirtli bayanların yanı sıra, kamu görevlilerinin eşleri de periyodik olarak yuvaya giderek, burada kalan çocuklara gönüllü annelik yapmaya başladılar.
                26 odaya sahip yurdun odaları da bayanlardan oluşan bu gönüllü grup tarafından tefriş edilmeye başlandı. Aralarında Nigar Akyol, Gülay Çabuk, Ümran Koyuncu ve Ayhan Peker’in bulunduğu bayanlar 26 odanın 10’unun teşrifatını üstlendi. Vali Murat Yıldırım’ın eşi  Z. Sahavet Yıldırım ve Vali korumaları da bir odayı döşüyor.
                Yuvanın geri kalan odalarını döşemek isteyen vatandaşların Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 223 49 08 numaralı telefonuna başvurabilecekleri açıklandı.
                Yuvada kalan kız çocuklarının yemek ve ev işleri konularında temel bazı becerileri kazanmaları içinde Kız Meslek Lisesi tarafından uygulamalı eğitim çalışmaları yapılmaya başlandı.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 14:12:16
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 14:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?