5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Veremle savaş ödülleri dağıtıldı

Siirt'te Verem Savaş Haftası nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül töreninde ilköğretim okul öğrencileri arasında kompozisyon ile lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Veremle Savaş Derneği Başkanı Dt. Mustafa Ertekin, sanılanın aksine veremin bir yoksul hastalığı olmadığını başta Sultan Abdülmecid ve Sultan 2.Mahmut ile bir çok padişah yakınının bu hastalıktan öldüğünü belirtti. Ertekin "Son yıllarda tıbbı gelişmelere paralel olarak verem olayları sayısında oldukça büyük bir düşme var. Ancak bu hastalığa karşı uyanık olmak gerekir. Bu nedenle biz dernek olarak halkımızı bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Verem hastalığı yalnız yoksullarda görülen bir hastalık değildir. Osmanlı döneminde birçok padişahın bu hastalıktan öldüğünü biliyoruz. Bunların arasında Sultan Abdülmecit ve Sultan 2. Mahmud'u örnek verebiliriz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, sivil toplum kuruluşlarının toplumu ve özellikle öğrencileri bilinçlendirici çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, dernek yöneticilerine teşekkür etti. Yarışmada birinci olanlara altın, ikincilere eğitim seti, üçüncülere ise satranç takımı armağan edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 20:45:03
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 09:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?