5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Veysel Karani Türbesi projesi

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde 10 yıldır yapılması planlanan dev projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı.

TOKİ'nin yapacağı proje ile Veysel Karani Türbesi modernleştirilecek. AK Parti Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, Veysel Karani Türbesi çevresinde bir külliye inşa edeceklerini belirtti. Ziyaret beldesinde belediye tarafından çalışma başlatılıp esnafın itirazları nedeniyle 10 yıldır ertelenen projenin hayata geçirilmesi için TOKİ'den gelen üç kişilik imar heyeti, Siirt Milletvekili Yılmaz Helvacığlu ile birlikte Ziyaret beldesinde incelemelerde bulundu.

Konut projesi ile beraber Veysel Karani türbesinin çehresi değiştirilerek modern bir görünüme kavuşacak. TOKİ Başkanlığından gelen üç kişilik mimar heyeti, Belediye Başkanı Hayrettin Akgün ve Milletvekili Helvacıoğlu ile birlikte beldede incelemelerde bulundu.

TOKİ tarafından yapılacak projeyle beldenin kaderinin değişeceğini belirten Helvacıoğlu, "Bu külliyenin yapımı daha milletvekili olmadan önce hedeflerim arasındaydı. Milletvekili seçildiğim günden bu yana bu konu ile ilgili çaba harcıyorum" dedi.

Helvacıoğlu, TOKİ Başkanlığı ile görüştüğünü, oradan gelen üç kişilik bir mimar heyeti ile birlikte yapılacak çalışmaları gözden geçirecek ve bu projenin yapımı için bir engel olarak görülen işyerlerinin durumunu belediye başkanı ile birlikte değerlendireceklerini söyledi. En büyük hedeflerinden birinin Veysel Karani'nin şanına yakışır, işyerleri misafirhanesi, kurban kesim yerleri sosyal tesisleri bulunan bir külliyenin yapımını gerçekleştirmek olduğunu anlatan Helvacıoğlu, "Konya'da Mevlana Külliyesi'nde olduğu gibi elbirliği ile bu külliyenin yapımını sağlayacağız" dedi.

PROJEYİ DESTEKLİYORUZ
Her yıl beldeye 200 bin üstünde yerli ve yabancı ziyaretçi geldiğini belirten Belediye Başkanı Hayrettin Akgün de "Ziyaret beldemizde daha önce belediye yönetimleri tarafından yapılması planlanan ve bir türlü gerçekleştirilemeyen bir proje. Veysel Karani türbesi çevresindeki işyerleri sahipleri ile yıllardır anlaşılamıyor. Türbenin hali çok ilkel, sosyal tesis yok. Modern alış veriş yerleri yok" dedi.

Belediye olarak bu külliyenin yapımını desteklediklerini anlatan Akgün, sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü bu külliye ile birlikte beldemiz bambaşka bir görünüme kavuşacaktır. TOKİ'nin yapacağı proje ile 85 metrekarelik daireler ve Ziyaret çarşısındaki dükkanlar tekrardan yapılacak. Bu projede yapılacak konut ve işyerlerinde esnaf ve ev sahiplerine öncelik verilecektir."
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 14:29:32
Güncelleme :2 Ağustos 2009 Pazar 14:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?