5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Veysel Karani türbesine ziyaretçi akını

KUTLU DOGUM HAFTASI'NDA VEYSEL KARANİ TÜRBESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyayı teşrif tarihi olan 20 Nisan'dan 27 Nisan'a kadar sürecek olan Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Türkiye'nin birçok ilinden vatandaşlar Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Hazretleri türbesine akın ediyor.

Veysel Karani Hazretleri türbesini ziyaret eden Adnan Ekinci, "Öncelikle bütün İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyorum. Biz de arkadaşlarımızla birlikte Allah Resulü'nün, 'Beni göremeyenler onu görsün, beni ziyaret edemeyenler Veysel Karani'yi ziyaret etsin' hadisi şerifindeki buyruğu üzerine buraya geldik. Veysel Karani'nin O Allah Resulü'nü sevmesi o aşkı ve Kutlu Doğum Haftası bir arada olunca biz de buraya geldik. Burada güzel bir hava var. Çok hoş ve buraya gelişimizden çok memnun kaldık.

Bütün Müslümanların buraya gelmelerini tavsiye ederim. Burası gerçekten çok hoş çok muazzam bir yer" şeklinde konuştu.

Anne sevgisinin ve Peygambere aşkın en güzel örneği olan Veysel Karani'nin türbesinin ailesi ile ziyaret etmeye geldiklerini belirten Hasip Kiko, "Kurtalan-Siirt arasında minibüs şoförlüğü yapıyorum. Hazreti Veysel Karani'nin Peygamber Efendimize olan aşkı vesilesiyle buradan Arabistan'a kadar gitmesi ve onu göremeden tekrar geri gelmesini, içindeki bu arzu ve istek dolayısıyla biz de kendisini ziyaret etmek için buraya geldik. Peygamber Efendimizin, 'Veysel Karaniyi gören beni görmüş gibidir' hadisi

şerifinden dolayı Kurtalan'dan buraya geldik. Buraya gelen bütün din kardeşlerimizin dualarının kabul olmasını diliyoruz. Kutlu Doğum Haftası'nın bütün İslam alemine barışa kardeşliğe huzura vesile olmasını diliyorum. Biz de Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Kurtalan'dan buraya ailemizle birlikte geldik. Bu haftanın bereketiyle tüm İslam alemine insanlığa ve memleketimize huzur barış ve kardeşlik gelmesini temenni ediyoruz. İnsanlar arasında kardeşliği pekiştirmesini diliyoruz" dedi.

KUTLU DOGUM HAFTASI'NDA VEYSEL KARANİ TÜRBESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI
KUTLU DOGUM HAFTASI'NDA VEYSEL KARANİ TÜRBESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:42:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?