5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yağmur esnafın kabusu oldu

SİİRT'TE YAĞMUR SULARI ESNAFIN KABUSU OLDU

Siirt'te kış mevsiminin gelmesi ile yağmur suları vatandaşın korkulu rüyası haline gelmeye başladı. Kaldırımların cadde seviyesinde olması her yağmur yağışında işyerlerinin su altında kalmasına neden oluyor.

Siirt't e 2 yıl önce yapımı tamamlanan altyapı çalışanları nedeni ile kazılan yolların tekrardan asfaltlanmasından sonra Nuri Bayam Caddesi'nde kaldırım seviyesi ile yol seviyesinin birbirine eşit olması bazı işyelerini zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili sorunlarını dile getiren esnaf Ahmet Ay, "Bizim işyerimizin bulunduğu Nuri Bayam Caddesi daha önce altyapı çalışmaları nedeni ile kazıldı. Ardından 3 defa yapılan asfalt çalışması ardından kaldırım ve yol aynı seviyeye ulaştı. Bundan dolayı her yağmur yağdığında cadde biraz su birikintisi olduğunda direkt dükkanlarımıza giriyor" dedi.

Konuyu belediyeye taşıdıklarını belirterek belediyenin konu ile ilgili hiçbir çalışma başlatmadığını ileri süren Ay, "Yine kış geldi ve geceleri en ufak bir yağmur yağdığında korkudan hemen dükkana gelip dükkanın önüne kum torbaları koyuyoruz. Dükkanlarımıza su girmemesi için kendi imkanlarımız ile doldurduğumuz kum torbaları ile suyun önünü kapatmaya çalışıyoruz. Kış geldi, şiddetli bir yağmur yağarsa iş yerimiz su altında kalır. Belediyenin bu konuda çalışma yaparak kaldırımların düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 14:07:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 20:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?