5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yağmur hazırlıksız yakaladı

Siirt'te öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış, yaklaşık 1 saat kent genelinde etkili oldu.

Yağış nedeniyle su birikintileri oluşan Aydınlar Caddesi'nde trafik sıkışıklığı yaşandı. Yağışla beraber etkili olan fırtına nedeni ile bazı tabelalar yerinden sökülürken bazı işyerlerini de su bastı.

Siirt Belediyesi yetkilileri, SSKİ ve İtfaiye Müdürlüklerine kanal taşması nedeniyle 10 ihbar yapıldığını, ekiplerin ihbarları değerlendirerek tıkanan kanalları temizlediklerini bildirdi. Yetkililer yağışı Meteoroloji'den takip ettiklerini ve önceden önlem aldıklarını belirttiler.

Bir haftadan bu yana aşırı sıcak geçen günlerin ardından dünden beri il merkezinde etkili olan toz bulutları nedeni ile bugün öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağış çamur yağmuruna dönüştü. Bazı yerlerde su baskınlarına yol açan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu.

Kimileri ise keyifli olduğunu düşünerek yağmur altında yürümeyi tercih etti. Kentin bazı kesimlerine yağmur bırakan bulutlar ilerleyen saatlerde diğer bölgelerde de kendini gösterdi. Sağanak yağış, Kurtalan, Baykan ve Aydınlar ilçelerinde de etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri yağmurun gece de etkili olabileceğini belirterek gerekli önlemlerin alınması konusunda vatandaşları ve ilgilileri uyardı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?