5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yanlış iğne öldürdü

HASTANEDE YANLIŞ ENJEKSİYON SONUCU ÖLÜM İDDİASI

Misafir olarak davetli olduğu Van ilinde tansiyonu düşerek gittiği hastanede yapılan yanlış enjeksiyon sonucu öldüğü iddia edilen şahıs memleketi Siirt'te defnedildi.

Tansiyonu düştükten sonra fenalaşarak 40 gün yaşam mücadelesi veren ve daha sonra hayatını kaybeden Mehmet Nuri Toprak'ın Van ilinde misafir olarak bulunduğu sırada tansiyonunun ölçtürmek üzere özel bir hastaneye gittiğini belirten oğlu İzzettin Toprak(37) şunları iddia etti:

"Babam tansiyonunu ölçtürmek üzere özel bir hastaneye kendisi yürüyerek gitti. Orada kendisine yapılan serum ve enjeksiyondan sonra fenalaşıyor ve amcaoğlunu arayıp kendisini oradan almasını istemiş. Eve götürülmüş. O gece daha da fenalaşınca da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 40 günden beri bu hastanede tedavi altına alındı. Ancak bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Buradaki doktorlarla yaptığımız görüşmede hastaya yanlış tedavi uygulandığını belirterek kendileri de bunu hangi doktorun yaptığını merak ettiklerini söylediler. Hakkımızı arayacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunacağız. Bizim babamız öldü hiç değilse başkaları da yanlış tedavi sonucu hayatlarını kaybetmesin. Savcılığa verilmek üzere elimizde doktorlar ile yaptığımız telefon görüşmelerin ses kaydı ve hastane görüntüleri mevcut. Ayrıca üniversite hastanesinden aldığımız bilgilere göre babamı bu hale sokan en son verilen ilaçtan kaynaklandığına dair bilgiler mevcut; bunları savcılık başvurumuzdan sonra sunucağız."

Vefat eden Mehmet Nuri Toprak Siirt merkez Zevye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HASTANEDE YANLIŞ ENJEKSİYON SONUCU ÖLÜM İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:53:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 00:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?