3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Yardım yapmayın iş verin

Siirt Belediyesi’nde 3 aylık geçici işçi olarak çalıştıktan sonra işsiz kalan özürlü vatandaş, kendisine kalıcı bir iş verilmesini istiyor. Her ay Valilik'ten maddi yardım aldığını belirten Toprak, "Ben çalışıp kazanmak istiyorum" dedi.

Ulus Mahallesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan ve çocuk yaşta geçirdiği trafik kazası sonucunda bir ayağından sakat kalan Mehmet Toprak (31), devletten kendisine iş verilmesini istedi.

Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım aldığını fakat bunun kendisini son derece rahatsız ettiğini belirten Toprak, kendi alın teriyle çalışıp, para kazanmak için iş aradığını söyledi.

İşsizlik dolayısıyla oldukça mağdur duruma düştüğünü ifade eden Toprak, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Siirt gezisi sırasında iş istedim. Sayın Erdoğan, bu isteğime sıcak baktı ve yetkililere gereken talimatı verdi. Sayın Erdoğan’ın talimatıyla belediyede 3 ay geçici olarak çalıştım. Şu anda sözleşmem feshedildi ve işsiz duruma düştüm. Her ay Valilik’ten parasal destek alıyorum. Bana yapılan yardımlardan dolayı rahatsız oluyorum. Çalışıp, kendi paramı kazanmak için Başbakan Erdoğan’dan kalıcı iş istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 20:43:04
Güncelleme :8 Şubat 2005 Salı 20:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?