5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yatırım destek ofisi hizmette

DİKA SİİRT YATIRIM DESTEK OFİSİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) bağlı olarak yeni kurulan Siirt Yatırım Destek Ofisi hizmete girdi. DİKA tarafından görevlendirilen 2 personel ile proje alımı ve projeler konusunda destek çalışmaları başladı.

Yatırım Destek Ofisi'nde Siirtli girişimcilerin projelerden yararlanması amacı ile çalışmalar başladı. Ofisin resmi açılışının diğer illerle beraber toplu olarak yapılacağını belirten Ofis Koordinatörü Mehmet Emin Paça, "DİKA kurulduktan sonra ciddi bir çalışma ile kurumlaşma çalışmaları tamamlandı. Mardin'de kurulan merkezde gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra DİKA'ya bağlı diğer 3 ilde de yatırım ve destek ofisleri açıldı. Şu anda Siirt Yatırım ve Destek Ofisi'ne 2 uzman personel ile başladık.

Burada 5 personelin çalışması planlanıyor. Hafta için 5 gün boyunca yatırım ve destek masalarına projelerini getiren girişimcilere destek verilecektir. 17 Nisan'da projeler için çağrıya çıktık, 25 Haziran'da çağrılar sona eriyor. Eğitim talepleri Siirt'te iyiydi. 80 kişi katılırken 20 kişi projesini getirdi. Girişimcilere şu anda ticaret ve sanayi geliştirme ve tarıma yönelik destek veriliyor" dedi.

Yatırım ve Destek Ofisi'nin açılışının yakın bir tarihte yapılmasının beklendiğini belirten Paça, "Yatırım ve Destek Ofisimiz girişimcilerimize yönelik hizmete başladı. Açılışının yakın bir tarih içinde toplu olarak yapılması bekleniyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 10:59:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 18:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?