5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yavru ayılar Bursa'ya gönderildi

GABAR DAĞI'NDA BULUNAN 2 YAVRU AYI HAVAYOLU YERİNE KARAYOLUYLA GÖNDERİLDİ

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalındaki Gabar Dağı'nda arama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri tarafından bulunan iki ayı yavrusu Bursa'ya havayolu yerine karayoluyla gönderildi. İstanbul'daki Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilmek istenen yavrular için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan taşıma izni alınmasına rağmen havayolu firmaları taşımayı kabul etmeyince karayoluyla Bursa'ya gönderildi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğayı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Mühendislerinden Nevzat Amcalar, bütün uğraşılara rağmen, iki havayolunu ayı yavrularını taşımaları için ikna edemediklerini belirtti.

Gabar Dağı'nda 2 yavru ayıyı bulan askerlerin uzun uğraşlara rağmen ayıların annelerini bulamaması üzerine hayvanlar korumaya alındı. Çevre ve Orman il Müdürlüğü'ne teslim edilen yavrular için Çevre ve Orman Bakanlığı'yla görüşmeler neticesinde ayı yavrularının rehabilitasyon için İstanbul'a gönderilmesi istendi. Stres ve travma yaşamamaları için havayoluyla taşınmak istenen yavrular için Bakanlık'tan alınan taşıma iznine rağmen hayvanların uçakla taşınmasına havayolu firmaları izin vermedi. Ayılar karayolu ile Bursa'ya gönderildi.

Yavru ayıları havayolu ile göndermek istediklerini belirten Mühendis Amcalar, "Bizden bu ayıları Bakanlığımıza ait Bursa'daki ayı rehabilitasyon merkezine götürmemiz istendi. Gerek il müdürlüğümüzün ve gerekse Bakanlığımızın bütün girişimlerine rağmen bölgemizden uçuş yapan iki havayolu firmasını ikna edemedik. Henüz 15-20 günlük olan bu minik ayı yavrularının stres ve travma yaşamamaları için havayolunu tercih etmek istemiştik. Ancak, mümkün olmayınca müdürlüğümüze ait bir pikapla, Şube Müdürümüz Ömer Kamburoğlu ile birlikte karayoluyla ayı yavrularını Bursa'ya götürerek Bakanlığımızın Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edeceğiz" dedi.

Amcalar, bağırsaklarının bozulmaması için yalnız keçi sütü ile besledikleri ayı yavrularının yolda, gürültüden etkilenmemeleri ve daha fazla stres yaşamamaları için gece yolculuğunu tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

GABAR DAĞI'NDA BULUNAN 2 YAVRU AYI HAVAYOLU YERİNE KARAYOLUYLA GÖNDERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:54:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 13:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?