5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yavru ayılar koruma altına alındı

OPERASYON BÖLGESİNDE BULUNAN YAVRU AYILAR KORUMA ALTINA ALINDI

Siirt'te kırsal kesimde bulunan iki ayı yavrusu koruma altına alındı. Operasyon bölgesinde güvenlik güçleri tarafından bulunan ve bölgede yapılan aramalara rağmen anneleri bulunamayan ayı yavruları il Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilmelerinin ardından Bursa'daki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilecek.

Siirt'in Eruh ilçesinde askerlerin, terör örgütü PKK'ya yönelik arama faaliyetleri esnasında Eruh ilçesine bağlı Dağdöşü köyü kırsalında askerler tarafından bulunan ve 15 günlük olduklar tahmin edilen 2 yavru ayı korumaya alındı. Daha sonra bölgede yavruların anneleri arandı. Aramalara rağmen anneleri bulunamayınca yavru ayılar başka hayvanlar tarafından öldürülebileceği ihtimali üzerine Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü

Mühendislerinden Nevzat Amcalar, "Bu ayılar Eruh ilçemiz Dağdöşü Köyü kırsalında güvenlik güçlerimizce karlar üstünde debelenirken bulundu. Anne ayı aranmış, bulunamayınca yavrular İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilmiş. Biz gidip onlardan teslim alarak Bakanlığımıza bilgi verdik. İki günden beri bakımlarını yapıyoruz. 15-20 günlük olduklarını tahmin ettiğimiz bu ayıların sağlıkları gayet iyi. Onlara biberon aracılığıyla keçi sütü veriyoruz. Bakanlığımızın Bursa'daki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'nde büyütüldükten sonra uygun görülecek bir yerde doğaya bırakılacaklar" dedi.

İki günden beri Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde bakılan ayı yavruları Batman üzerinden havayoluyla İstanbul'a oradan da Bursa'ya gönderilecek.

OPERASYON BÖLGESİNDE BULUNAN YAVRU AYILAR KORUMA ALTINA ALINDI
OPERASYON BÖLGESİNDE BULUNAN YAVRU AYILAR KORUMA ALTINA ALINDI
OPERASYON BÖLGESİNDE BULUNAN YAVRU AYILAR KORUMA ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 12:34:05
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 16:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?