5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yaz Kur'an kursları semineri yapıldı

Siirt İl Müftülüğü'nce düzenlenen bir haftalık "Kur'an Okuma, Okutma ve Yaz Kuran Kursları Semineri" sona erdi.

İl Müftüsü Mahmut Gürlen, seminerin çok başarılı geçtiğini belirterek, "Çok yararlı geçtiğini gördüğümüz bu seminer özellikle çocuklarımızı sokakların zararlı yönlerinden korumak, dinini bilimsel bir şekilde öğrenen vatanına milletine bağlı bireyler yetiştirmek amacıyla düzenleyeceğimiz yaz Kur'an kursları öncesinde sizlerin bilgilerinizi tazeledi ve yeni bilgiler edinmenizi sağladı" dedi.

Gürlen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlayacağı programa göre benzer hizmet için eğitim etkinliklerinin önümüzdeki dönemlerde de sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Camilerde görevli imam hatip ve müezzinler de, seminerin çok yararlı geçtiğini belirterek, "Öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha gördük. Bu seminerde bir çok yeni bilgileri öğrendik, hatta doğru bildiğimiz bazı şeylerinde yanlış olduğunu gördük. Bu nedenle bu seminerden çok yararlandık" şeklinde konuştu.

Seminere katılanlara birer katılım belgesi verildi. Seminer Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, eğitimci uzmanlar Şaban Karaköse ve Nafiz Yılmaz tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 19:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?