5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yeni personel alımı yok

SİİRT BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Siirt Belediyesi Nisan ayı meclis toplantıları başladı. Belediye Başkanı Selim Sadak'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

5 gün sürecek meclis toplantılarının ilk oturumunda Başkan Selim Sadak geçmiş çalışmalar hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasında, "Öncelikle yoğun geçen bir aylık zamandan sonra tekrar sizlerle mutlu bir şekilde buluşmanın verdiği hazzı yaşayarak hoş geldiniz diyorum. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız emekliye ayrılacak olanların durumu ile ilgili son aşamaya gelindiğini bilmenizi isterim. Emekliye ayrılacak olanların yerine yeni personel alamıyoruz. Ancak 96 kişi daha emekli olduktan sonra personel giderleri gelirlerimizin yüzde 30'una düştüğünde ancak o zaman personel alımına gidebiliriz. Geçtiğimiz ay içerisinde yaşadığımız en acılı durum ise Gökçebağ beldesindeki aileler arasındaki husumetten dolayı oluşan kan davasının yeni bir ölümle sonuçlanması bizleri derinden üzmüştür.

Ben ve arkadaşlarım defalarca aileler arasında arabuluculuk yaparak bu kan davasının barışla sonuçlanması için çaba sarf ettik ancak istenilen sonucun alınmaması ve devamında yeni bir öldürme olayının gerçekleşmiş olması insanlık adına utanç verici bir durumdur. Hiç kimse bunu normal karşılayamaz. Güres Caddesi'nin mahkeme yoluyla tekrar açılması davasının sonuç kararı bize ulaşmadığı için herhangi bir işlem yapmadık. Bize bu davanın gerekçeli kararı ulaştıktan sonra Belediye Meclisi'ni toplayarak yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulunup şehrimiz için uygun olan kararın alınmasına özen göstereceğiz. Geçtiğimiz yıl yapılan üç aylık su affından belediyeye 1 milyon 950 bin TL gelir elde edildi. Su affının uzatılması kararından sonra da 1 milyon 286 bin TL gelir elde edildi. Birçok mağdur vatandaşımız da bu sorundan kurtuldu. İş Kur ile yapılan proje ile işçiliği İş Kur'a ait olmak üzere bütün malzemesi belediyeye ait olacak şekilde yapılacak olan parke taşı döşeme işleri TEDAŞ'ın yer altına döşeyeceği enerji hatlarından dolayı 15 Mayıs tarihinde çalışmalara başlanacak. Bu döşeme işleri çoğunluğu Siirt'in eski yerleşim birimlerinde yapılacak. Bir kısmı da çevre mahallelerde yapılacak. Ayrıca 72 bin metrekare parke taşı döşeme işi ve 40 bin ton asfalt için de ihaleye yakın bir tarihte çıkılacak. Şehrimizin yeni yapılan atık su arıtma sisteminden geçen sudan elektrik üretim tesisi kurarak belediyemize ek gelir elde etmek için çalışmalara başlamış durumdayız" dedi.

Belediye Meclisi'nin Nisan ayının gündem maddeleri şöyle sıralandı: "Bir evvelki meclis oturum zaptının tasdiki. Encümen üyesi seçimi, İmar Komisyonu seçimi ve Plan Bütçe Komisyonu üye seçiminin yapılması. Plan Tadilatları, 2009 yılı Denetleme Raporunun okunması, 2009 yılı Çalışma Raporunun okunması, İhtisas Komisyon Raporlarının okunması, Kadro değişikliği ve Mayıs ayı Meclis toplantı gününün tespiti konularında görüşmeler yapılıp kararlar alınacak."

Meclis görüşmelerine bugün kaldığı yerden devam edecek.

SİİRT BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 10:25:02
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 12:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?