3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Yeni TCK Siirt'e tanıtıldı

Türkiye Barolar Birliği ile Siirt Barosu Başkanlığı işbirliğiyle Siirt’te ’Yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu’ ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda verilen seminere, Siirt Valisi Murat Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökçe Yıldırım, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Handan Yokuş Sevük, Doç. Dr Hakan Hakeri, Doç. Dr. Mustafa Avcı, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı avukat Zeki Ekmen, Siirt Baro Başkanı M. Ali Özel, çok sayıda avukat ve davetli katıldı.

Seminerde konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Durmuş Tezcan, Ceza Hukuku sisteminde köklü değişiklik ihtiyacının sonucu olarak düzenlenen "5237 sayılı Yeni Türk Ceza Kanunu" ve "5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu"nu hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Siirt Barosu Başkanı M. Ali Özel ise adil yargılamanın temel unsurları olan, savunma ve yargıyı oluşturanların, toplumun adalet ihtiyacını karşılayabilmesi için, teknik, entelektüel ve hukuk bilgisi yönleriyle donanımlı olması gerekli olduğunu belirterek, "Savunma mesleği, ancak güncel bilgilerle yapabilecek, sürekli yenilenmeyi gerektiren bir mesleki faaliyettir. Bu nedenle avukatlık hakkını elde eden ve baro levhasına adı yazılan avukatın, devamlı olarak kendini sorgulaması, gerek yasaların uygulanması, gerekse meslek kurallarının anlamı üzerinde çalışması gerekmektedir. Bağımsız savunmanın temsilcilerinin, daha birikimli ve daha güçlü olmaları için, meslek içi eğitime gerek vardır. Avukat, bilmesi gereken bilgilerle donatılmış, savunma mesleğinin uzmanı sayılan kişidir. Bilmesi gerekenler, başta yazılı hukuk kuralları olmak üzere, bilimsel ve yargısal içtihatlarla doğal hukuk kurallarıdır. Ancak bu verilere bugünkü bilgisayar ortamında ulaşmak daha kolay değildir. İşte, güncel değişiklikleri takip edebilmek için güncel uygulamalara ulaşabilmek, hatta tartışarak yerli yerine oturtmak için meslek içi eğitim zorunludur" diye konuştu.

Seminerden sonra toplantıya katılan bazı avukatlar konuşmacıları Yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile ilgili bazı sorular sorularak bilgilendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 19:16:51
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?