5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'Yeşilay Haftası' kutlamaları başladı

Siirt'te 'Yeşilay Haftası' kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte başta sigara olmak üzere, alkol, uyuşturucu ve kumarın zararları öğrencilere anlatıldı.

Gazi İlköğretim Okulu salonunda, bu okulla birlikte Cumhuriyet, Fatih ve Çevik Ersin İlköğretim Okulları tarafından düzenlenen etkinlikte, şiir, sinevizyon gösterisi ve skeçlerle bağımlılığın zararları anlatıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ö. Fethi Çalapçıkay, 15 yıl sigara içtiğini belirterek, "15 yıl sigara içtikten sonra 2 yıldır terk eden biri olarak herkese yalvarıyorum. Bu kötü alışkanlığı terk edin, hayatınızı yaşayın. Ben yeni yaşamaya başladığımı hissediyorum. Bunun yanı sıra toplumdaki artık erkek oldun sigarayı içebilirsin şeklindeki kendi öz yavrularımızı zehirleme alışkanlığından da vazgeçelim" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay da öğrencilerden bağımlılık yapan alışkanlıklar karşısında duyarlı olmalarını istedi. Atalay, şunları söyledi:
"Sizler bu kötü alışkanlıklara kapılmayın. Duyarlı olun. Aranızda yeni yeni başlayanlar var ise onlar da hemen büyüklerinden ve öğretmenlerinden yardım istesinler. Bu hareketleri bağımlılık haline gelmeden kurtulsunlar."
Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri ile öğretmenler de katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 12:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?