3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Yıldırım: Herkes bedel ödemeli

Siirt Belediyesi’nin 2. Kent Konseyi toplantısında, kentin çeşitli sorunları hakkında fikir alışverişi yapılarak, vatandaşların dilek ve şikayetleri dinlendi. Başkan Mervan Gül, katılımcı şehirde katılımcı bir yönetim yaratmak istediklerini söyledi.

Toplantıda, Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, katılımcı belediyecilik gerçekleştirmek istediklerini belirtirken, Vali Murat Yıldırım ise terörist cenazesi üzerine çıkan olayları esefle kınadığını kaydederek, "Siirt halkı, bu tür hareketleri benimsemiyor" dedi. Siirt Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kent Konseyi toplandı. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Mervan Gül, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, ’Ben’ zihniyetiyle bir yere varılamayacağını ve başarı elde edilemeyeceğini ifade ederek, "Katılımcı bir belediyecilik gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için Kent Konseyi’nin 2. toplantısını gerçekleştiriyoruz. Halkımızın görüşü bizim için çok önemlidir" dedi.

"SİİRT, HAK ETMEDİĞİ DEĞERLENDİRMELERE MUHATAP OLUYOR"

Siirt Valisi Murat Yıldırım, yeni belediyeler yasasının hemşehrilik kavramına tanım getirdiğini belirterek, "Artık yalnız o il nüfusuna kayıtlı olanlar değil, o ilde görev yapan kamu görevlileri de o ilin hemşehrisi sayılıyor. Herkes, aldığı hizmetin bedelini ödemelidir. Sudan yararlanan, temizlik hizmetlerinden yararlananlar, bunun bedelini ödeyecektir" dedi.

Vali Yıldırım, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen teröristlerin cenaze definleri sonrasında çıkan olayları esefle kınadığını belirterek, "Şırnak’ta çıkan çatışmada öldürülen teröristlerden 2’sinin cenazesi, Siirt’in Aydınlar caddesi Zevye Mezarlığı’nda defnedilmek istenmiş, ancak yer anlaşmazlığı sebebiyle arbede yaşanmıştı. Halkımızın huzurunu bozmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Siirt halkı, bu tür hareketleri benimsemiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 12:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?