3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Yolsuzluk iddiası defteri kapandı

Siirt Belediye Meclisi’nin düzenlediği meclis toplantısının gündeminde yer alan Sosyal Demokrat Halk Partili (SHP) üyeler ile Adalet Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) 2 meclis üyesinin imzasının da bulunduğu 9 sayfalık yolsuzluk iddiaları, bir daha görüşülmemek üzere oy birliğiyle reddedildi.

Geçtiğimiz gün, SHPli belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında açıklanan 9 sayfalık yolsuzluk raporunda, AK Parti meclis üyeleri Sadi Aydın ile Hikmet Ekin’in imzaları da bulunuyordu. 2 AK Parti’li ve 1 SHPli belediye meclis üyesinin imzaladığı yolsuzluk raporunun görüşüldüğü belediye meclisinde söz konusu iddialar, tekrar görüşülmemek üzere oy birliğiyle kabul edildi.

SHPli Siirt Belediye Meclisi üyeleri tarafından hazırlanan ve 2 AK Parti’li ve 1 SHP’li belediye meclis üyesinin imzaladığı yolsuzluk raporu okunduktan sonra yaptığı konuşmada iddialara cevap veren Belediye Başkanı Mervan Gül, yapılan harcamaları açıklayarak, "İddiaları belgelerle kanıtlıyorum ve suçlamaları reddediyorum" dedi.

Toplantıda konuşan, raporu imzalayanlardan SHPli Meclis Üyesi Levent Oktay, yapılan harcamalar konusunda Belediye Başkanı Mervan Gül tarafından tatmin edici bilgi alamadığını ileri sürdü.

Toplantının sonunda SHPli 10 meclis üyesi ve AK Parti’li meclis üyelerinden Sadi Aydın ve Hikmet Aydın’ın destekledikleri yolsuzluk raporu, bir daha görüşülmemek üzere oy fazlalığıyla kabul edildi. AK Parti’li Meclis Üyesi ve Komisyon Başkanı Sadi Aydın, toplantıdan sonra açıklama yaparak, "Denetleme Komisyonu olarak rapor hazırlandı ve belediye başkanlığına sunuldu. Bu raporun arkasındayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 12:46:11
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?