5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Yürüyüşe polis engeli

SİİRT'TE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ

Siirt'te Tekel işçilerine destek vermek amacıyla bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve sendikalar yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe polis izin vermezken yıkım çalışmaları devam eden eski Tekel binası önünde toplanan KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapıldı.

Bağımsız Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, BDP İl Teşkilatı ve sendika yöneticilerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup Tekel binasının yanındaki parkın önünde bir basın açıklaması yaptı.

KESK Siirt Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, hükümet eleştirildi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamil Kutlu tarafından okunan açıklamada, "Tekel işçileri yıllardır süren karanlığa karşı bir meşale yaktılar. Bu meşalenin sönmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Grupla polis arasında yürüyüş yapma isteği yüzünden zaman zaman gerginlikler yaşandı. Basın açıklamasının ardından belediye başkanları sendika üyelerine nergiz çiçeği verdi. Daha sonra 1 dakikalık oturma eyleminin ardından sendika üyeleri sessizce dağıldılar. Öte yandan başta Siirt Belediyesi ve Siirt Devlet Hastanesi Röntgen Servisi'nde olmak üzere birçok kurumda greve uyulduğu bildirildi.

SİİRT'TE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
SİİRT'TE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
SİİRT'TE TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:24:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 00:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?