8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Zabıta 160 ekmeğe el koydu

ZABITA 160 EKMEĞE EL KOYDU

Siirt Valiliği'nin ekmeğin fiyatı aynı tutularak gramajın düşürülmesi uygulamasını durdurma kararının ardından zabıta ekiplerince fırınlarda ve alışveriş merkezlerinde yapılan denetimlerde gramajı 300 gram altında olan 160 ekmeğe el koydu.

Geçen hafta Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından belediye ve valiliğin görüşü alınmadan ekmeğin fiyatı aynı tutularak gramajın düşürülmesi kararına yönelik artan tepkileri yerinde bulan Siirt Valiliği, uygulamayı durdurma kararı aldı. Kararın ardından Siirt Belediyesi Zabıta Denetim ve Tarım İl müdürlüğü Gıda denetim ekipleri tarafından Siirt'te bulunan Fırın ve Alışveriş merkezlerinde ekmek gramaj denetimleri yapıldı. Denetimlerde ilk olarak sağlık ve temizlik kontrolü yapan ekipler, daha sonra

imal edilen ekmeklerin gramajlarını kontrol ettiler. Kontroller sırasında fırın ve alışveriş merkezlerinde standartlara uymayan 160 ekmeğe el konuldu. İş yeri sahipleri de ekmeğin yasal standartlara uyulması konusunda uyarılarak haklarında tutanak tutuldu.

Ekmek gramajı denetimleri ardından el konulan 160 ekmek, Siirt'te bulunan bir erkek öğrenci yetiştirme yurduna verildi.

ZABITA 160 EKMEĞE EL KOYDU
ZABITA 160 EKMEĞE EL KOYDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:09:01
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 15:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?