4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Zabıtadan fırınlara denetim

Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, lokanta, fırın ve pastanelere operasyon düzenleyerek, sağlıksız koşullarda hizmet veren ve temiz olamayan işyerlerine kapatma cezası verdi. 

Zabıta ekipleri, 'Sarsılmaz' adını verdikleri operasyon çerçevesinde kentin lokanta, fırın ve pastanelerini denetledi. Zabıta, fırınlarda temizlik, ekmek gramajları ve çalışanların kılık ve kıyafetlerini kontrol etti. Denetimlerde eksikliği görülen fırın işletmecileri sözlü ve yazılı olarak uyarılırken, daha önce ikaz edilmelerine rağmen kurallara dikkat etmeyen fırın işletmecileri hakkında tutanak tutulup, cezai işlem uygulandı. Unlu mamul ve lokanta gibi çok sayıda işyerini de kapsayan denetimlerde 6 işyeri uyarılırken, 2 işyerine kapatma cezası verildi, 3 işyeri hakkında da ruhsat ve portör muayene evrakının olmaması sebebiyle tutanak tutuldu. 

Belediye Zabıta Komiseri Tahir Kılıçarslan, halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacaklarını kaydederek, "Vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bundan dolayı bazı işyerlerini denetledik. Çoğu işyerinde gördüğümüz eksiklikleri not aldık. Temiz ve hijyenik ortamda çalışan esnafa kapatma cezası verdik ve vermeye devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonda 30 işyerimizi ziyaret ettik. Bunlardan çoğuna kurallara uygun olmadığı için kapatma cezası verdik, bazı işyerlerine de uyarılarda bulunduk. İnsan sağlığına kastedenleri asla affetmeyeceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 16:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?