5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ziyaret'in ilçe olma umudu haritada

BAYKAN VE ZİYARET'E YENİ 'HALİ HAZIR' HARİTASI

Siirt'tın Baykan ilçesi ve Ziyaret beldesine yeni "Hali Hazır" haritası çıkarılıyor. Yeni haritanın çıkarılması ile Baykan ilçe sınırlarına yenilikler eklenecek ve yeni imar planı yapılacak.

Baykan Belediyesi'nin ciddi maddi imkansızlıklar içerisinde olduğunu belirten Belediye Başkanı M. Ali Erol, "Belediyemizde ciddi bir borç mevcut ve bu borç her geçen gün artıyor. Dolayısı ile iş yapamaz hale geliyoruz. Belediyenin borçları yüzünden iş makinelerimizi çalıştıramaz hale geldik. Bu kadar imkansızlıklara rağmen vatandaşı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Şu anda Baykan'ın yeni 'Hali Hazır' dediğimiz son durum haritasını çıkarıyoruz. Harita son güncel durum üzerinden yapılacak, haritanın bitmesi ile imar planında değişikliğe gideceğiz. İlçenin ciddi bir sorunu olan imar planı geçmiş yıllara ait yeni imar planı ile ilçenin gelişmesine yeni yön verilecek" dedi.

ZİYARET BELDESİNİN İLÇE OLMA UMUDU HARİTADA

Öte yandan hızla gelişen ve nüfusunda artış olan Ziyaret beldesinde de yani harita çalışmaları başladı. Ziyaret'te yeni haritanın çıkması ile belirlenecek olan imar planında Ziyaret beldesinin ilçe olma yolunu açabileceğini belirten vatandaşlar, Ziyaret'in hep küçük bir belde olarak görüldüğünü ve imar planının eski olması nedeni ile gelişmeye müsait olmadığından dolayı hep kendi içinde büyüdüğünü ve yeni harita ile imar alanların gelişeceğinden dolayı belde de ciddi gelişmeler olabileceğini söylediler.

Ziyaret beldesinin yeni harita çalışmalarında sona gelindiğini belirten Ziyaret Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Tiken, "Öncelikle Ziyaret beldesinin mevcut durumunun tespiti için hali hazır haritaları yeniden yapıldı. Daha sonra bu yeni haritanın üzerine kadastro işlendi, en son mevcut onarlı imar planı bu çalışmaya eklenerek etüt ediliyor. Bu çalışma sonucunda imar planı mevcut durum İmar Kanunu ile yönetmelikler doğrultusunda yeniden düzenlenecek. Bu çalışma bittiğinde imar planı ile mevcut durum arasındaki çelişkiler ve uyumsuzluklar yasalar doğrultusunda giderilerek, vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olacak. Yeni belde haritası Harita Mühendisi Hasan Çolak ve Şehir Planlama Mühendisi Seydihan Çamur tarafından yapılıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 20:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?