5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ziyaret'te hummalı çalışma

ZİYARET BELDESİ MODERNLEŞTİRME ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Ziyaret beldesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda beldenin modern bir görünüme kavuşturulmasını planlanıyor. Beldede yürütülen çalışmalar, Veysel Karani Hazretlerinin türbesini ziyaret edenlerin rahatlığını da amaçlıyor.

Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Hazretleri Külliyesi çevresinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen modernleştirme çalışmaları hızlandırıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği projelerden biri olan projenin önümüzdeki sene bir aşamasının faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Güneydoğu, Doğu Anadolu ve diğer bölgeleri birbirine bağlayan orta nokta konumunda olan Ziyaret beldesinde Veysel Karani Hazretlerinin türbesinin de bulunması, bölgeye ziyaretleri artırıyor. Her yıl 250 binden fazla ziyaretçinin akın ettiği beldede eski yapılar yıkılarak yerine yeni modern binalar yapılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün sosyal tesis ve dinlenme alanların yetersizliği nedeni ile üstlendiği ve Veysel Karani Hazretleri türbesinin arka kısmında bulunan arazide dinlenme tesisi tamamlanırken 4 yıldızlı bir otel, 400 kişinin barınabileceği misafirhane, kurban kesim yeri, ticaret merkezi, çok amaçlı salon ve umumi tuvalet inşaat çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalara bu sene hız verildiğini belirten vatandaşlardan Bayram Ramazan Aslan, "Ziyaret beldesinde yürütülen çalışmalar düzensiz bir şekilde yapılıyordu ve 2 senedir Ziyaret halkı kış ayında çamurda, yaz ayında da toz içinde kalıyordu. Yeni gelen Vakıflar Bölge Müdürünün bu proje üzerinde durmasıyla ciddi bir yol kat edildi. Haftada 3 gün gelen Vakıflar Bölge Müdürü müteahhitlerin işlerini taahhüt edilen zaman içerisinde teslim edilmesi için baskı yaparak bir an önce bitirilmesi için elinden geleni yapıyor. Bu tür yöneticilerin işleri sıkı bir şekilde takip etmesi, vatandaş olarak bizi gururlandırıyor. Yapılan tesislerin bazıları biterken bazı tesisler de önümüzdeki sene faaliyete girecek gibi görünüyor. Çünkü çalışmalar ciddi bir hızla ilerliyor. Bu nedenle biz esnaf olarak rahatsız olmuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 13:53:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 20:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?