5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Ziyaret'te otel inşaatı durduruldu

Siirt'in Baykan ilçesi Ziyaret beldesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan otel inşaatı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belde belediyesi tarafından mühürlendi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Baykan ilçesi Ziyaret beldesinde yapımı süren otel inşaat çalışmaları önceki gün belde belediyesi tarafından ani bir kararla mühürlendi.

Geçen yıldan bu yana devam eden çalışmalarla ilgili olarak yeni dönemdeki Belde Belediye Başkanı tarafından durdurma kararı alınması tepkilere neden oldu. Belediye Başkanı Hayrettin Akgün, 29 Mart seçimleriyle birlikte görevi devraldıklarında Vakıflara ait otel inşaatına önceden başlandığını, ancak yapım izni olmadığından burayı durdurma kararı aldığını söyledi.

Başkan Akgün, konu ile ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne hem şifahen hem de resmi uyarıda bulunduklarını belirtirken kendilerini ciddiye almadıkları iddiasıyla kanun gereği inşaatı durdurma kararı aldığını söyledi.

Başkan Akgün, ayrıca, muhataplara birer yazı göndererek inşaatın zemininin sağlam olmadığını, neticesinde inşaatın zemininin tekrar gözden geçirilmesi ve inşaat çalışma ruhsatının alınması için inşaatı durdurduklarını ifade etti.

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, otel inşaatının belediye tarafından durdurulmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek, "Burası Siirt için önemli bir projedir. Bu proje üzerinde milletvekilleri ve Valilik olarak çok önemsiyoruz. Bu projenin hayata geçmesi için çok çaba sarf ettik. Bu proje ile beldemiz yeni bir çehreye kavuşacak gelen misafirler buralarda ağırlanacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?