15
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Su sorununa karlı çözüm

Siirt'in Aydınlar İlçesi Dereyamaç köyünde 12 yıldır yaşanan su sıkıntısı nedeniyle zor durumda kalan köy halkı, kış aylarında su ihtiyaçlarını erittikleri karla gidermeye çalışıyor.

12 yıldır yaşanan su sıkıntısı nedeniyle değişik yollara başvuran Dereyamaç köyü halkı, su ihtiyaçlarını erittikleri karla gidermeye çalışıyor. Suya kavuşmak için çalmadık kapı bırakmadıklarını ancak bir türlü çözüm bulamadıklarını söyleyen Dereyamaç köylüleri, kış aylarında çatıların üzerindeki karların erimesini bekliyor. Ellerindeki bakraçlara doldurdukları karı, sobanın üzerinde eriten köylüler, susuzluklarına bir nevi çözüm bulma yoluna gidiyor.

Bu durumdan utanç duyduğunu ifade eden Dereyamaç köyü muhtarı Behçet Kaya, yetkililerden her türlü yardımı istediklerini fakat hiçbir yerden yardım alamadıklarını ve bunun için üzüntü duyduklarını söyledi. Su sorununa çözüm bulmak için her türlü yolu denediklerini belirten muhtar Kaya, "Dereyamaç köyü, tam 12 yıldır susuzluk çekmektedir. Bu durumdan kurtulmak için çalmadık kapı bırakmadık, her türlü yolu denedik; ama hiçbir yerden haber alamadık. Kış ayındayız, hala suyumuz yok. Köylüm, mağdur düştüğü bu durumdan kurtulmak için çeşitli yollar deniyor. Çatıların üstündeki karı eritip susuzluklarına merhem bulmaya çalışıyor. Avrupa Birliği'ne girme yolundaki bir ülkede böyle durumların olması, sadece benim ve halkın değil, herkesin tüylerini ürpertir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?