20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAYKAN - SİİRT

Aile Hekimliği uygulaması

Siirt'te bu yıl uygulamaya geçilecek olan 'Aile Hekimliği' uygulaması Siirt Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.


Toplantıda sağlık personelinin, aile hekimliği uygulaması hakkındaki soruları cevaplandırıldı.


Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, aile hekimliği uygulamasının temel sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasını sağlayacağını belirtti. Dr. Ömür, "Aile Hekimliği uygulaması ilimizde temel sağlık hizmetleri dediğimiz, aşı kampanyaları, aile planlaması gibi hizmetlerde kalitenin artmasını sağlayacak. Aile hekimliği uygulaması, hastanın kullandığı bütün ilaçlar bilindiği için ilaç israfını ve hastanelerdeki yığılmaları önleyecek. Uygulama ile 3 bin 500 kişiye bir hekim düşecek" dedi.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimliği Koordinatörü Dr. İrep Karataş ise sinevizyon görüntüsü eşliğinde aile hekimliğinin tarihçesi ve uygulaması hakkında bilgi verdi. Dr. Karataş, şöyle dedi:


"Aile hekimliği uygulaması 1994 yılında Düzce ilinde uygulanmaya başlamıştır. Bu yıl da aralarında Siirt ve Batman'ın da bulunduğu 35 ilde daha uygulanmaya başlayacak. Böylelikle uygulama kapsamına alınan nüfus oranı yüzde 50'ye ulaşacak"


Toplantıda Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay ile Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkanlığı uzmanlarından Dr. Hüseyin İlter sağlık personelinin uygulama hakkındaki sorularını cevaplandırdı.


Toplantıyı Batman Sağlık Müdürlüğü'nden bir heyet ile Siirt'teki birinci kademe sağlık kurumlarında görevli 200 civarında personel katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 15:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?