25
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYKAN - SİİRT

Buğday işleme tesisi tamamlandı

BAYKAN'DA BUĞDAY İŞLEME TESİSİ TAMAMLANDI

Siirt Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Baykan ilçesinde buğday işleme tesisi projesinin tamamlandığı bildirildi.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma plan ve programları ile ulusal tarım stratejisi çerçevesinde, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasının amaçladığı belirtildi.

Program çerçevesinde KDV hariç yüzde 50 hibe desteğiyle 4 tesisin tamamlandığı, 7 tesisin inşaatının devam ettiği, 11 tesise ait projenin de uygun bulunarak Bakanlığa gönderildiği bildirildi.

Baykan ilçesinde devam eden projelerden günde 20 T/G kapasiteli Buğday İşleme Tesisi'nin tamamlanarak hizmete girdiği ifade edilen açıklamada bu projenin uygulanmasıyla tarımsal alandaki sanayileşme çabalarına destek sağlandığın altı çizildi. Açıklamada, ''Baykan ilçesi ve Ziyaret beldesine bağlı köylülerin ürettikleri buğdayı mamul haline dönüştürmek için uzak olan tesislere gitmek zorunda kalmadan, yöredeki çiftçilerin ayağına hizmet götürülerek maliyetlerdeki giderler azaltılmıştır. Ayrıca yatırımcı tarafından bölgeden satın alınacak buğdaylar işlenerek un ve bulgur olarak kendi markasıyla piyasaya sunacaktır. Bu da ilçenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak olup ilk etapta 10 kişiyi istihdam edecektir" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 17:17:01
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 00:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?