19
Mayıs
2024
Pazar
BAYKAN - SİİRT

Siirt ve ilçelerinde iftar yardımları

Ramazan ayında bu yıl Siirt'te sadece Kızılay iftar yemeği dağıtıyor.

Siirt'in Kooperatif Mahallesi'nde bir işyerinde oluşturulan aşevinde 500 kişiye yemek pişiriliyor.

İftardan önce yapılan yemek dağıtımına genelde çocuklar geliyor. Çocuklar ellerine aldıkları kaplarla ikindi vaktinden sonra beklemeye koyuluyor.

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Sancaklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin de desteğiyle 500 kişiye iftar verdiklerini belirterek, yaptıkları katkılardan dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Tanık, "Bu Ramazan, aşevinde yemek dağıtımının ilk 15 gününü Sancaklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üstlendi. Diğer 15 gün için de hayırsever işadamları ve dernekler devreye girdi. Geleneksel hale gelen iftar dağıtımında amacımız muhtaç ailelerin evine sıcak yemek vermek ve onlara yardımcı olmaktır." dedi.

Kurban Bayramı'nda toplanan etlerin Et Balık Kurumu ile yapılan anlaşma sonucunda kavurma yapıldığını belirten Tanık, "Yapılan kavurmalardan Siirt merkez, Kurtalan, Baykan ve Şirvan ilçelerine 2.5 kilodan oluşan 400 adet kavurma dağıtımını yapacağız. Bu kavurmalar da muhtaç ailelere verilecek. Bu çerçevede muhtaç vatandaşlarımıza 70 elektrik sobası ile 60 halı dağıtacağız." şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 11:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?