16
Mayıs
2024
Perşembe
BAYKAN - SİİRT

Siirt'te 1 terörist yakalandı

Siirt'te bir terörist yakalandı, Şırnak'ta da mayın patlamasından 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Siirt'in Baykan ilçesinde dün saat 21.00 sıralarında yapılan kontrol sırasında, terör örgütüne üye olmak suçundan aranan bir terörist yakalandı.

Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti sırasında teröristlerce döşenmiş mayının patlamasıyla 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde önceki gün güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına teröristlerin ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan kısa süreli çatışmada herhangi bir zayiat olmadı.

Güvenlik güçleri dün; Hakkari'nin Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde 12 ayrı sığınak içerisinde; 3 adet patlayıcı madde düzeneği, bir adet araç aküsü, 938 kilogram gıda maddesi, muhtelif sağlık ve yaşam malzemesi, Ağrı'nın Diyadin ilçesi dağlık arazi kesiminde 3 ayrı sığınak içerisinde; 185 kilogram gıda maddesi ve muhtelif giyim malzemesi ele geçirdi.

Güvenlik güçleri önceki gün de Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde bir sığınak içerisinde; bir adet Kanas tüfek, bir adet el telsizi, bir adet akü, bir adet el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi, Van'ın Gevaş ilçesi dağlık arazi kesiminde iki adet el bombası buldu, bombalar imha edildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 09:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?