17
Mayıs
2024
Cuma
BAYKAN - SİİRT

Tifo salgınına Valilik el koydu

Siirt Valiliği, Baykan İlçesi Atabağı Beldesi’nde başgösteren salgın hastalıklara karşı çalışma başlattı. Sağlık taramalarında 90 kişide hastalık bulgusuna rastlanırken her 30 kişiden 3’ünde tifo vakasının tespit edildiği belirtildi.

Baykan İlçesi Atabağı Beldesi’nde başgösteren tifo ve Hepatit B salgını nedeniyle başlatılan çalışmalar çerçevesinde su depoları klorlanırken, vatandaşlar da, sağlıklı içme suyu konusunda aydınlatıldı. Vali Murat Yıldırım’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür başkanlığında Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü, Halk Sağlıklı Laboratuarı Müdürü, Çevre Sağlığı Şube Müdürü, dahiliye uzmanı, hemşire, 4 pratisyen hekim ve 6 teknisyenden oluşan bir grup tarafından gerçekleştirildi.

15 kişiden oluşan görevli ekip, 4 ayrı grup şeklinde, beldede bulunan yaklaşık 3 bin vatandaşı sağlık taramasından geçirdi.

Konu hakkında yazılı basın açıklaması yapan Vali Yıldırım, beldede salgın hastalık duyumu alınması üzerine yoğun çalışmalara başladıklarını belirterek, "11 ayrı yerden su numuneleri alınarak, Belediye’nin 300 tonluk su deposu klorlandı. Vatandaşlara kireç kaynağı ve kaynağın nasıl kullanılacağı konusunda eğitim verildi, belde belediyesinin hoparlöründen uyarılar yapıldı. Taramalarda 90 vatandaşta hastalık bulgusuna rastlanmış olup, laboratuarlarda incelenen her 30 kan örneğinin 3’ünde tifo vakası tespit edilmiştir. Rahatsızlıkların nedeninin, beldede 1 hafta önce meydana gelen toplu tavuk ölümleri sonucunda yenilen etlerden kaynaklandığı üzerinde duruluyor. Vatandaşların sağlığı her şeyden daha önemlidir. Rahatsızlığın haber alınmasıyla birlikte sağlık teşkilatı seferber edilmiş ve olaya el konulmuştur. Vatandaşlarımızın tedavileri için gerekli olan ilaçlar, valilik tarafından verilmektedir" dedi.

SİİRT (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:19:20
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 18:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?