18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

100 yataklı kız yurdu açıldı

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde 100 yataklı kız öğrenci yurdunun açılışını yaptıktan sonra Siirt'e dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Mervan Gül'ü makamında ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, Siirt programı çerçevesinde Pervari ve Şirvan ilçelerine yaptığı ziyaretin ardından beraberindeki bakanlarla Kurtalan'a geldi.

Erdoğan, burada özel bir kuruluş tarafından yaptırılan 100 yataklı kız öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi. Hükümetin eğitim - öğretime büyük önem verdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Biz göreve geldiğimizde okuma oranı yüzde 80'lerdeydi. Bunu hızla yükseltiyoruz. Kızlara daha fazla olmak üzere öğrencilere eğitim yardımı yapıyoruz. Bu parayı da annelerine veriyoruz. Eşimin de aralarında bulunduğu 'Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası' hızla devam etmektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan, hayırsever iş adamı Nihat Özdemir'i de eğitime yaptığı katkılardan dolayı kutladı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, hükümetin eğitim alanında ciddi yatırımlar yaptığını belirterek, özel kuruluş tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kurtalan'daki temaslarının ardından Siirt'te geçti. Siirt'te Belediye Başkanı Mervan Gül'ü makamında ziyaret eden Başbakan Erdoğan'ın, ziyareti sırasında basın mensupları içeri alınmadı. Daha sonra iftarını açmak üzere Siirt Öğretmenevi'ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, akşam saatlerinde Ankara'ya gideceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:21:38
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 10:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?