18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pervari balı her derde deva

Siirt'in Pervari İlçesi'nde üretilen ve başta başbakan olmak üzere birçok bakan ve milletvekiline gönderilen bal büyük ilgi görüyor. Pervari İlçesi'nin dağlık kesimlerinde kovanlarda doğal olarak yapılan ballar, her derde deva gösteriliyor.  Pervari balının yurt dışına da ihraç edildiğini belirten bal üreticisi Metin Şap, "Her derde deva balımızı yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Özel olarak yapılan ballarımızdan başta başbakanımız olmak üzere, bakanlar ve milletvekillerine de gönderiyoruz. Gerçekten çok rağbet görüyor. Pervari balı, iç hastalıklara da çok iyi geliyor. Başbakanımızın Pervari balını çok sevdiğini ve düzenli olarak yediğini de biliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz gün bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği, "Bu kadar enerjiyi nereden alıyorsunuz?" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Pervari balına borçluyum" karşılığını vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:26:21
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 16:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zahit ka IP: 85.97.156.xxx Tarih : 17.02.2006 14:06:55
pervari balının tanımasını istiyorsak çeşitli fuarlada tanıtmamız gerekmektedir bunun içi hem yerel halk hem de yetkililerin desteklerine ihtiyaç vardır -üreticilerin dürüst davranması -devletinde çeşitli belgelerle bu ürünü kamuya sunması üreticiler maddi destekle bu ürünü fuarlarda sergilemeyi teşekkürler