21
Mayıs
2024
Salı
PERVARİ - SİİRT

NURETTİN DAYAN

Yüreği sevgi ile dolu, aziz vatanımızın cennet köşesi Pervari’mizin, vatansever, yiğit, vefalı insanları;
Uzaklarda da olsa kalbini Botan Çayına gömen, Botan’ı bulandırmaya çalışanlarla amansız bir mücadeleye giren, “Vakit bu mümbit topraklarda gül dikme zamanıdır. Buraları gülistana çevirme zamanıdır. Farklı düşünenler beyhude yorulmasınlar; zira kapılar sürmelidir” diye haykıran güzel insanlar;
Zifiri karanlıkların gündüzlere gebe olduğunu asla unutmayan; ama karanlıktan kurtulmak için de mum yakmak gerektiğinin farkında olan kıymetli Pervarililer;
Bu millete hizmet edenin onun efendisi olacağını idrak eden ve bu şuurla hareket eden, “ortada bir iş varsa sorumlusu benim.” diye yola çıkan mesai arkadaşlarım;
Kamu hizmeti bir bayrak yarışıdır. Birinin bıraktığı bayrağı bir diğeri devralır. Şahıslar değişse de kurumlar değişmez. Hizmet yarışı devam eder durur… Sonradan başlayanlar, çoğu zaman, önce başlayanlardan daha şanslıdır aslında. Yerleşmiş, oturmuş bir sistem devralır çünkü. Ancak unutmamak gerekir ki her çalışan, sonrasına daha işler durumda bir kurum devretmek zorundadır. Özellikle son yıllarda, kırsal alanlarda, devletimizin ve hükümetimizin gayretleriyle ciddi mesafeler kat edilmiş durumdadır. Köylerimiz yollarına, içme sularına, sulama sularına, kanalizasyonlarına, bir bir kavuşmaktadır. Terör sıkıntısının yaşandığı bölgeler, artık daha güvenli, daha yaşanabilir durumdadır. Eğitim, sağlık ve diğer alanlarda da aynı şekilde, gözle görülür bir gelişme söz konusudur.
Her ne kadar kamu hizmetlerinin kalitesinde bir iyileşme var ise de; zaman, durmak zamanı değildir. Çünkü bir taraftan da zaman akıp geçmektedir. Zamanı durdurmak mümkün olmadığına göre; zamanı en iyi şekilde değerlendirmek her kamu personelinin en temel görevidir.
Yaklaşık iki yıl sürecek görevimiz süresince temel anlayışımız; “halka dayalı, halkla beraber hizmet” olacaktır. Her kamu personelinin halkın hizmetkârı olduğunu ve ancak halka hizmet edenlerin o halkın efendisi olacaklarını asla unutmayacağız.
Önceliğimiz her alanda kamu hizmetinin kalitesini daha da artırmak olacaktır.
Sitemizde, ilçemiz ile ilgili genel bilgiler, ilçemizde yapılan hizmetler, kamu kurumlarının çalışmaları ile ilgili haberler yayımlanacaktır.
Sitemizi takip eden herkese şükranlarımızı sunarken ziyaretlerimizin görüş ve önerilerini de bizimle paylaşmalarını temenni ediyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla…

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar