31
Mayıs
2024
Cuma
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

2 korucunun hayati tehlikesi sürüyor

Şirvan ilçesinde meydana gelen heyelanda kaybolan bir kişinin aranmasına devam edilirken, heyelan sonucu ölen üç kişinin cenazeleri ise Devlet Hastanesi'nde bekletiliyor.

Şirvan ilçesine bağlı Ormanlı köyü yakınlarında meydana gelen heyelan sonucunda 11 köy korucusunun bulunduğu minibüs dereye yuvarlandı. Parçalanan minibüste bulunan köy korucularından 6'sı sağ olarak kurtulurken, 3 kişinin cesedi çıkarıldı. Kayıp olan bir köy korucusunu arama faaliyetleri ise devam ediyor

. Olay yerinden yaklaşık 500 metre uzakta dere içinde iki kaya arasında sıkışan parçalanmış minibüste kaybolan Nadir Akdoğan'ın arama faaliyetleri sivil savunma ekipleri, Jandarma ve köy korucularının katılımıyla sürüyor. Ayrıca olay yerine çok sayıda iş makinesi sevk edildi. Köylüler, arama çalışmalarının yetersizliğinden yakınırken, Köy Muhtarı Osman Akyıldız, heyelanın yaşandığı bölgede menfez yapılması için kaymakamlığa müracaat ettiklerini ama menfez yapılmadığı için heyelanın olduğunu öne sürdü.

Muhtar Akyıldız, "Menfezin yapılması için defalarca Şirvan Kaymakamlığı'na müracaatta bulunduk. Ancak girişimlerimizden sonuç alamadık. Bu menfez yapılmış olsaydı bu olay meydana gelmezdi. Daha önce Kaymakam beye defalarca menfez yapılmazsa en ufak bir yağmurda zarar göreceğimizi bildirmiştik. Şimdi bu olay meydana geldi. Dün gece saat 01.30 sıralarında meydana gelen olaydan sonra yetkililere haber verdik. Sabah saatlerinde yardıma gelindi. Vali Vekili Hamdi Üncü de köye gelerek incelemeler yaptı" dedi.

İl Özel İdaresi heyelan nedeniyle bozulan yolda onarım çalışmalarına başladı. Ormanlı köyünde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür, "Dün gece yaşanan heyelan, 11 köy korucumuzun bulunduğu bir minibüsü beraberinde sürükleyerek dereye fırlatmış. Minibüste bulunan 11 köy korucumuzdan Behrem Alatunç, Mahfuz Akpolat, Nezir Akbaş ve Medeni Akdoğan kendilerini dışarı atarak kurtarmış. Dün gece yapılan aramalar sonucu Nurettin Akyıldız, bu sabah ise heyelanın meydana geldiği bölgeden yaklaşık 500 metre aşağıda Metin Akgündüz ağır yaralı olarak kurtarıldı. Aramalar sonucu Güngür Akkuş, Arafat Akkurt ve Seyfettin Alayıldız isimli 3 korucunun cesedi bulundu. Kayıp Nadir Akdoğan bulunamadı. Onun bulunması için sivil savunma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Olayda yaralı olarak kurtarılan vatandaşlardan birisinin hayati tehlikesi bulunması nedeniyle Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne sevkini yaptık" diye konuştu.

Öte yandan Valilikten yapılan yazılı açıklamada kayıp olan Nadir Akdoğan'a ulaşılması için olay yerine Siirt il özel idare müdürlüğüne bağlı yeni sivil savunma ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?