20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

AKP ilçe kongreleri yapıldı

AK Parti Siirt Aydınlar ve Şirvan ilçe kongreleri yapıldı. Aydınlar'daki kongrede seçimlere tek aday olarak katılan eski Başkan Ömer Faruk Sualp yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, Şirvan'da ise eski Başkan Yaşar Dalgıç da güven tazeledi.

Aydınlar'da ilçenin çok amaçlı salonunda yapılan kongreye katılan Milletvekili Yılmaz Hlvacıoğlu, hükümetin icraatlarını anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kurulmakta olan 12 üniversiteye rektörlük binası ve fakülte binası yapımı konusunda Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'le görüşeceğini belirten Helvacıoğlu, "Sayın Bakanımız Siirt'li olması hesabıyla, Siirt'e minnet borçludur. Kendisiyle bu konuyu görüşerek Siirt Üniversitesi'nin de bu kapsamda değerlendirilmesini isteyeceğim" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 192 üyeden 122'si oy kullandı. Kongrede 105 oy alan Ömer Faruk Sualp tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

Şirvan'da Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan AK Parti İlçe Genel Kurulu'nda ise eski Başkan Yaşar Dalgıç tekrar başkanlığa getirildi.

Aydınlar 3. İlçe Kongresine ve Şirvan İlçe Genel Kuruluna Siirt AK Parti Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu, Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek ve İl Başkanı Bayram Kızılay, Merkez İlçe Başkanı Necati Şendur katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?