18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİRVAN - SİİRT
Belediye Sayfaları

Babalarını kaymakama şikayet ettiler

Şirvan Sarıdane Köyü’nde aileleri tarafından okula gönderilmeyen kız çocukları, babalarını kaymakama şikayet etti. 70 haneli Sarıdane Köyü’nde aileleri tarafından okula gönderilmeyen kız çocukları, köyü ziyaret eden Şirvan Kaymakamı Davut Gül’e babalarını şikayet ederek okumak istediklerini söyledi.

Amca çocukları olan Yüksel (14), Nefise (13) ve Vecide Onğulu (14) ile Ümmü Gülsüm (14), Fatma (14) ve Fatma Kümek’in şikayeti üzerine ailelerle görüşen Kaymakam Gül, kızlarını okula göndermeleri için aileleri ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Gül’ün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım yapılacağını belirtmesi üzerine Mehmet, Kerem ve Abdi Onğulu ile Selahattin, M. Şirin ve Yaşar Kümek, kızlarını okula göndermeye ikna oldu.

6 kız çocuğunun kayıtları, Kaymakam Davut Gül tarafından ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na (YİBO) yaptırıldı. Köyde, bugüne kadar kız çocuklarının okula gönderilmedikleri öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak makamında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kaymakam Gül, daha önce köy muhtarlarına yazı göndererek, kızlarını okula göndermemeleri halinde ailelere yeşil kart verilmeyeceğini bildirdiklerini söyledi.

Her ay öğrencilere verilen eğitim yardımı üzerine ailelerin ikna olduğunu belirten Kaymakam Gül, değişik köylerden 76 kız öğrencinin Şirvan YİBO’ya kayıtlarının yapılarak okula kazandırıldığını açıkladı.

Kaymakam Gül, "Bu öğrencilerimiz şimdi Şirvan YİBO’da okumaktadır. Öğrencilerimize aynı zamanda her ay 50 YTL harçlık veriyoruz. İlçede bazı ailelerin 4-5 kızı var. Böylelikle, aile bütçesine de 200 ile 250 YTL arasında gelir sağlanmış oluyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:11:39
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 17:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?